Muzej Velike domovinske vojne

Datum 1941 - 1945
Lokacija Moskva, Rusija
Rezultat Vojni muzej
Muzej Velike domovinske vojne je zgodovinski muzej, ki se nahaja v Moskvi na hribu Poklonnaya. Muzej vsebuje stalne razstave in spominska obeležja v zvezi z drugo svetovno vojno, v Rusiji znano kot "Velika domovinska vojna".
V središču muzeja je je »Hall of Glory« iz belega marmorja, ki ima več kot 11.800 imen državnih herojev, prejemnikov junaških odlikovanj Sovjetske zveze. Velik bronasti kip "Soldier of Victory" je v središču te dvorane.
V zgornjih nadstropjih se nahajajo številni vojni eksponati, vključno z dioramami prikazano velike bitke, fotografije vojnih dejavnosti, orožje in strelivo, uniforme, filmske novice, pisma z bojišč in modele letal. Poleg tega muzej vsebuje elektronsko "knjigo spominov", ki poskuša prikazati usodo vsakega ruskega vojaka, ki je umrl v drugi svetovni vojni.
Muzej je postavljen v Victory Parku na 2.424 hektarjih na hribu Poklonnaya, ki ga krasijo tlakovani trgi, fontane in velik prostor, v katerem so prikazana vojaška vozila, topovi in druge naprave iz druge svetovne vojne.
 
 


View Larger Map