Muzej Rdeče Armade

Datum Druga svetovna vojna
Lokacija Moskva, Rusija
Rezultat Vojaški muzej
Centralni vojaški muzej Rdeče Armade je znan tudi kot muzej sovjetske vojske, ki se nahaja v severni Moskvi v Rusiji, v bližini gledališča Red Army.
Skozi zgodovino je muzeju uspelo, da je nakopičil najbolj ugledne in pomembne vojaške relikvije v obdobju Sovjetske zveze, ki ustvarjajo zapis njene vojaške preteklosti. Skupaj muzej poseduje več kot 700.000 posameznih eksponatov, prikazanih v 25 dvoranah glavne stavbe.
Najbolj obiskan del muzeja je posvečen Veliki domovinski vojni, ki se je začela 22. junija 1941 z nemško invazijo na Sovjetsko zvezo. Muzej hrani zastavo Rdeče Armade, ki so jo vojaki razobesili na vrh Reichstaga v zadnjih dnevih bitke za Berlin.
Galerijski del Velike domovinske vojne prikazuje bitke zaveznikov Sovjetske zveze na zahodni fronti. Med zbirko so tudi predmeti, ki so nekoč pripadali Adolfu Hitlerju in drugim nacističnim uradnikov.
Prikazan je tudi sodobni razvoj sovjetske vojske in mornarice, oddelek Cold War vsebuje razbitine U-2 vohunskega letala, ki je bil sestreljen v času hladne vojne. Poseben del je namenjen sovjetski vpletenosti v Afganistanu in Čečeniji.
Zunaj muzeja je razširjena zbirka vojaške opreme in tehnologije, vključno z oklepniki, topništvom, vojaškimi vagoni, letali in raketami.